13 Kasım 2013 Çarşamba

Çok gezen bilir l Kahvaltı


 Benim için en özenilerek hazırlanılan, en keyif veren öğün kahvaltıdır. 
İster evde ister dışarda olsun kahvaltı dediğin uzun sürmeli :)
Bol sohbetli, bol çeşitli, sonrası da köpüklü kahveli olmalıdır.

Kahvaltıya bu kadar düşkün birinin de kahvaltı önerileri olacaktır nacizane. 
Eğer siz de benim tarifime uyan kahvaltılardan hoşlanıyorsanız size anlatacağım mekanı mutlaka ama mutlaka denemelisiniz ;)

- Ortaköy Kafe Kahvaltı -

Biz burayı iş arkadaşlarımızla bir öglen yemeği sırasında keşfettik. Önce mekanın atmosferi çekti bizi. Sımsıcak bir aile işletmesi, minik bir dükkan, mutfağında tatlı bir çekirdek aile :)

Duvarlarında inceden mesajlar veren nostaljik posterler, eski görüntüler, raflarda kitaplar…

Size hizmetin en iyisini sunmak için harıl harıl uğraşan ve bu sırada sizi evlerinin bir misafiri gibi hissettiren ailenin tatlı telaşı…

Önünüze gelen birbirinden harika lezzetler (bunu ne kadar anlatırsam anlatayım, gidip – görüp – tatmadıkça ne demek istediğim tam anlaşılmaz :)

Fiyatlarıyla çelişecek kadar kaliteli malzemeler (dolapları, kullanıkları malzemeler sizin gözünüzün önünde, her şey şeffaf)

Sıcaklıklarına sıcaklık katan ve mekanı özetleyen büyük kara tahtaları…

Bütün lezzetleri ev yapımı…

Kısacası burası benim için kahvaltının en muhteşem adresi :) 
Bir taraftan böyle bir mekanı geç keşfetmiş olmaya hayıflanırken diğer taraftan her öğle yemeğinde gidebilecek kadar yakınımda olmasına seviniyorum :) Burayı herkesin keşfetmesini, artık karşılaştığımızda şaşırdığımız "esnaf sıcaklığının" unutulmamasını istiyorum.

Ortaköy Kafe Kahvaltı’da yanı başınızda sizi bir abi, bir baba sıcaklığıyla ağırlayan şeker mi şeker Ünal Abi var (siz kara tahtalarında gergin usta yazdığına aldırmayın, belli ki biraz mükemmelliyetçi :) sonra lezzetlerine lezzet katan süper becerikli, yetenekli, hevesli kızı,  sempatik oğlu ve hanımefendi eşi... Ayrıca o kadar sıcak bir atmosferi var ki bu mekanın, gidince saatlerce oturmak, en kaliteli malzemeden hazırlanan özenli kahvaltınızı etmek, çayınızı, süslü fincanlarda yapılan köpüklü kahvenizi içmek, kitabınızı okumak, bu güzel aileyle sohbet etmek ve onların sıcacık hayatına dahil olmak için abartısız sabahtan akşama burada vakit geçirmek isteyebilirsiniz.


Kahvaltı için yolunuz Ortaköy'e düşerse mutlaka uğrayıp yazdıklarıma şahit olun isterim. Zaten sonrasında canınız mükellef bir kahvaltı istediğinde yolunuz hep Ortaköy'den geçecek ;)


Fotoğraflar, pazar günü yaptığımız eşli kahvaltıdan :)





2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...